Tisza-tó látnivalók

7 egyedülálló nevezetesség a Tisza-tó környékén

A Tisza-tó Magyarország legfiatalabb és egyben második legnagyobb tava, amely valójában egy mesterséges tó, hivatalos neve Kiskörei víztározó. Nagyságát tekintve ötször nagyobb a Velencei-tónál és egyötöde a Balatonnak. Az évek során különleges természeti kinccsé vált, egyes részein régóta nem látott élővilág és különleges növények sokasága jelent meg. A tó önmagában is lenyűgöző látványt nyújt az oda látogatóknak, de a környéken sok más érdekesség is fellelhető. Cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek a legfontosabb Tisza-tó látnivalók, amelyeket semmikép nem érdemes kihagyni.

Tisza-tó látnivalók

1. Tisza-tavi Vízi Sétány

A Tisza-tavi látnivalók közül az egyik leglenyűgözőbb a másfél kilométer hosszú poroszlói tanösvény, amely ma már a Hortobágyi Nemzeti Park részét képezi. Különlegessége abban rejlik, hogy a látogatókat egy kiépített fahíd-rendszeren keresztül vezeti a víz felett. A sétány körbefut egy kis belső tavon, két madárvártához és egy megfigyelő toronyhoz is elviszi az érdeklődőket. A tanösvény a poroszlói Delfin kikötőből érhető el rendszeres csónakjáratokkal, de a Tisza-tó több kikötőjéből is megközelíthető szervezett csónaktúrákkal. A séta során megismerhetjük a tó gazdag növény- és állatvilágát, miközben élvezhetjük a természet nyugtató közelségét.

látnivalók Tisza-tó környékén vízi sétány

Tanösvény túra a Tisza-tavon (forrás: Pxfuel)

2. Látnivalók Tisza-tó környékén: Tisza-tavi Ökocentrum

A természet templomaként is emlegetett Tisza-tavi Ökoncentrum évente több tízezer látogatót vonz. Nemcsak hazai, de külföldi turisták is érdeklődnek az ökocentrum iránt, mivel itt található Európa legnagyobb édes-vízi akváriuma. Az impozáns épületben, amely valójában egy leszálló hattyút jelképez, a Tisza-tó és a Tisza összes halfaja megcsodálható 2600 m²-en. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató programot nyújt az ökoturisztikai sziget, ahol dámszarvast simogathatunk, megnézhetjük a pelikánokat és az aranysakálokat is. A látogatók vidraetetésen is részt vehetnek, és felmehetnek a 7 emelet magas kilótóba is, ahonnan az egész Poroszlói-medence megtekinthető, de tiszta időben belátható a Bükk és a Mátra is.

Tisza-tavi látnivalók ökocentrum

Kormoránféle a Tisza-tavi Ökocentrumban (forrás: Pxfuel)

Tisza látnivalók madárrezervátum

A Tisza-tavi Madárrezervátum egy része (forrás: Wikipédia)

Tisza-tó látnivalók szélmalom

A karcagi szélmalom egy 1916-os archív fotón (forrás: Fortepan)

MEGÉRI ITT FOGLALNI
Legjobb ár garancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj