hu

Kirándulás gyerekkel Kelet-Magyarország környékén

Egy kirándulás gyerekkel teljesen más felkészülést igényel, mint egy laza összejövetel a barátokkal. Alaposabban át kell gondolni az úticélokat és a programokat, amelyek döntő többségének a lurkó igényeihez kell igazodnia. Azonban felnőttként is tartogathat érdekes és izgalmas kalandokat hazánk keleti szegmense: a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, de ne legyen erőltetett menet a kiruccanás. Vegyük számba, hova menjünk kirándulni gyerekekkel Kelet-Magyarország környékén!

Kirándulás gyerekkel Debrecenben


Kerekerdő Élménypark



(Freepik.com)

A cívisvárosi Kerekerdő Élményparkban minden korosztály megtalálja a szívének kedves szórakozást. Egyedülálló szabadtéri és fedett élményelemek egész repertoárja várja 55 ezer négyzetméternyi meseszerű környezetben a kilátogatókat a Zsuzsi vonat vonalán, a volt Balla-tónál. Egy kirándulás kisgyerekkel az élményparkban - a programok sokasága miatt – a legnagyobb valószínűséggel egy egész napot igénybe fog venni.

Kőkorszaki vízibicikli, pirate ship kalózhajó, beszélő fa, drótkötélpálya, kalandpálya, trambulin, élethű mesehősök (pl. MirMur, a Kis vakond, a Tücsök és a hangya, Amerika kapitány, Batman Holle anyó, Hófehérke, Jancsi és Juliska stb.), dzsungel vonat, szellemkastély, dodgem és még számos egyéb program kínál felejthetetlen élményeket a vendégek számára. Amennyiben pedig megéheztünk az egész napos mozgásban, mindenképp nézzünk be a Fogadóba, a Szupermanó Snack Bárba vagy a Palacsintázóba egy-két finom falatra.

Agóra Tudományos Élményközpont



(Google CCl)

A Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének szívében található Agóra mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy a tudomány is lehet módfelett izgalmas és szórakoztató. A kicsik és a nagyok is örömüket lelhetik az interaktív eszközökben, illetve a látványos kísérleti bemutatókban egyaránt. Az élményközpont gyakorlatilag egy olyan modern játszótér ahol még a különféle tudományterületekben jártasak is kedvüket lelhetik a kínálkozó programokban.
Egy tökéletes kirándulás gyerekekkel az Agóra világa, miután több tucat program közül választhatnak a fiatalok. Tesztelhetik bátorságukat a 2 méter magas biciklipályán, célzókészségüket mágneses ágyúval, vagy fény derülhet arra is, hogy ki a gyorsabb és erősebb a gyorsulás-, reakcióidő- vagy erőmérővel. Amíg pedig a gyerekek felfedezik a színeltüntető szobát vagy 3D-s domborzati térképet, addig az idősebbek sem unatkoznak majd. Erről a 40 fős kapacitással rendelkező mobil digitális planetárium, illetve a naptávcsöves csillagda gondoskodik.

Kirándulás gyerekkel a SelfiTime Múzeumba




Bár Magyarországon annyira még nem elterjedt a szelfi múzeum, mint külföldön, a kálvinista Rómában kaphatunk az attrakcióból egy kis ízelítőt. Egy remek kirándulóhely gyerekkel a Rákóczi utcán található SelfiTime, ahol nemcsak páratlan fotókat tudunk megosztani a rokonokkal és a barátokkal, hanem az egyedi fotókészítés élményét is. A tapasztalatok szerint a múzeum körülbelül 2-3 óra programlehetőséget is kínál a látogatók számára.
A többórás móka alkalmával szelfisorozatot készíthetünk, ahol egész biztosan nem lesz két ugyanolyan fotó. Megtudhatjuk, melyek a legjobb beállítások, hogy tartsuk a kezünket, is milyen problémák fordulhatnak elő egy-egy kép lencsevégre kapásánál. Számos ötletes, különleges vagy szokatlan beállítást próbálhatunk ki a 16 teremben, amelyekben mindenki szabadjára engedheti a kreativitását az adott installációval. Egy gyerekkel kirándulás a SelfiTime Múzeumba szó szerint felejthetetlen élmény lesz.

Kirándulás gyerekkel Hajdúszoboszlón


Fordított ház



(Google CCl)

2019 óta már nem csupán Siófokon, hanem Hajdúszoboszlón is megcsodálhatjuk a kicsit sem átlagos látványosságot, a Fordított házat. A furcsa kuriózumot elemekre bontva szállították Magyarországra, és közel 4 hét alatt húzták fel. Az idelátogató felnőttek és gyerekek megtapasztalhatják, hogy milyen is a „fordított élet”, ugyanis a plafonon járkálva minden berendezési tárgy és kellék fejjel lefelé áll. A Fordított ház egy elvarázsolt mesevilágba kalauzol minket, és ennek apropóján rendezték be és csinosították.
Amint belépünk a házba, egyből a tetőtérben találhatjuk magunkat, ahol a hálószoba és a gyerekszoba helyezkedik el. Ezután egy csigalépcsőn keresztül pedig feljutunk a földszintre, amely már kimondva is érdekesen hangzik. Itt található a konyha, a nappali, valamint az étkező, az építmény nevéhez hűen csakis fejjel lefelé fordított dolgokkal. Az elején talán egy picit bele is szédülhetünk a látványba, azonban az élmény hatására gyorsan túl is lendülhetünk ezen.

Mókus kalandpark




A kirándulóhelyek gyerekekkel akkor a legideálisabbak, ha egy picit eltérnek a megszokott mindennapi programoktól. A Mókuskaland Élményparkban a nem mindennapi élmények szerelmesei garantáltan megtalálják számításaikat. Legyen szó a család bármelyik tagjáról, kortól függetlenül mindenki találhat magának tartalmas elfoglaltságot a gyerek-, a felnőtt-, vagy a csúszópályán.
A gyerek és a felnőtt pálya 10-10 akadályból áll, amelyek között pihenőpontokat is kialakítottak. Higgyük el, hogy utóbbiakat meg fogjuk köszönni a tervezőknek, különösen, hogy minden pályán kétszer lehet végig menni. A csúszópályán „csak” 9 akadály van ugyan, azonban az eggyel kevesebb próbalehetőséget kompenzálja a 130 méter hosszú szabadesés, 6,2 méter magasan. A felnőtt és a csúszópálya 120 cm testmagasság fölött ajánlott, míg a gyerekpályát a kisebb mókusok is bátran kipróbálhatják.
A megfelelő kirándulóhelyek gyerekekkel egyszerre szolgálnak önfeledt szórakozást a kicsik és a nagyok számára egyaránt. Ha picit szemfülesebbek vagyunk, remek programokat lehet megszervezni egy nyaralás vagy egynapos túra során, amelyek nemcsak a lurkókról szólnak majd. Természetesen a kiruccanás java része így is értük lesz, azonban egy kis kreativitással a gondos szülőknek is bőven kijuthat majd az örömteli élményekből.
Az Outlet Hotel Polgáron, az M3-as autópályához közel helyezkedik el, kényelmes távolságban az említett kirándulóhelyektől. Ha családjával kedvet kapott egy közös kalandra a Kelet-Magyarországi szegmensben, a 4 csillagos hotelből mindegyik programhelyszín könnyedén megközelíthető. Foglaljon szállást még ma!

Érdekesnek találta kirándulóhely tippjeinket gyerekkel? Akkor mindenképp olvassa el egynapos kirándulás ötleteinket is!