hu

Téli kirándulóhelyek, amiket nem érdemes kihagyni

Kirándulni nem csak nyáron lehet! Bár a "kirándulóidő" szóról sokaknak a verőfényes napsütés és az langyos hőmérséklet ugrik be, a tél is tartogat remek programlehetőségeket. Magyarország a szebbnél szebb téli kirándulóhelyek hazája - bármerre járunk, számos helyet találhatunk, amit a hidegebb hónapokban is érdemes megnézni. Nekünk azonban vitathatatlanul Polgár felé húz a szívünk: mutatunk is néhány remek úticélt, amelyet mindenkinek meg kell látogatnia élete során!


Hortobágy télen is lenyűgöző


A csodálatos puszta látványa a rekkenő hőségben, hídi vásár augusztusban: sokaknak ezek a képek ugranak be először a Hortobágyról. Ez érthető, hiszen a térség a meleg hónapokban a leglátogatottabb. Hiba volna azonban azt hinni, hogy télen kihal a puszta! Hortobágy ilyenkor egy másik, varázslatos arcát mutatja, amelyet érdemes megnézni!

A legjobb, ha a Hortobágyi Nemzeti Park honlapját figyeljük a legfrissebb információkért. Télen is vannak vezetett túrák, és belépő megváltásával több helyszín (például az Egyek-pusztakócsi mocsarak, a Szálkahalmi bemutatóterület, vagy épp a Hortobágy-halastavi bemutatóterület) önállóan is bejárható. Megfigyelhetjük a Hortobágyon telelő tengeliceket, sólymokat, ölyveket, vagy akár a kicsit odébb fekvő Pentezugban a rezervátumba telepített vadlovakat is - az Outlet Hoteltől mindössze félórás autóútra találhatók ezek a természeti szépségek.

Tiszadob, a téli kirándulóhelyek koronahercegnője


Minden évszakban szuper helyszín, de a téli kirándulóhelyek között is előkelő helyen szerepel a tiszadobi Andrássy-kastély, hiszen a vacogós hónapokban is meseszép. A "koronahercegnő" kifejezést nem véletlenül használtuk: a legenda szerint Andrássy Gyula gróf a magyar királyné, Sissi hercegnő iránt érzett hódolata jeléül építtette a kastélyt. Ahogy a két történelmi szereplő feltételezett kapcsolatáról, arról is megoszlanak a vélemények,hogy Erzsébet járt-e egyáltalán az épületben. Az ugyanakkor 100%-ig biztos, hogy olvasóinknak örömmel ajánljuk a kastély meglátogatását!

Fontos megjegyezni, hogy a szállodánktól 25 perc autózással elérhető épület nemcsak formák, de számok szempontjából is különleges. Kialakítása az idő körforgását jelképezi: a 4 évszaknak megfelelően 4 bejárata, a 12 hónapra utalva 12 tornya, az év 52 hetét jelképezve 52 szobája, és az esztendő 365 napját megidézve 365 ablakszeme van. Jelenleg belső felújítás alatt áll, de nemrég átadott parkja már látogatható! A csodálatos angolparkkal is büszkélkedő területen hangulatos adventi vásárral is készülnek: a legfrissebb információkért érdemes követni a kastély Facebook-oldalát.


A hidegben is jó program:Tisza-tavi Ökocentrum


A Tisza-tavi Ökocentrumról csupa napsütéses, csónakázó látogatókat ábrázoló fotót lát az ember lépten-nyomon: ez alapján akár aztt is hihetnénk, hogy csak tavasszal és nyáron érdemes ide ellátogatni. Tény, hogy a melegebb évszakokban több programot tartogat a hely, mégis joggal kiérdemelt a helye a téli kirándulóhelyek listáján is. Az Ökocentrum ikonikus főépülete ugyanis bőven tartogat annyi programot, hogy egy napot tartalmasan el lehet benne tölteni. Csak 45 perc autózás az Outlet Hoteltől, és megnézhetjük például Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, amely alatt akár át is sétálhatunk. Nem mindennapi módja ez a helyi élővilág megismerésének: erre az élményre pedig a 3D mozi, az épületben berendezett éjszakai erdőrészlet, a makróvilág és a kiállítótorony teheti fel a koronát.

Lélekmelengető csobbanás Tiszaújvárosban


Tiszaújváros, mint kirándulási úticél talán sokak fejében nem fordult még meg - de ha már úgyis itt található Polgártól 20 percre, miért ne adnánk neki egy esélyt? Ha a városról a szürke ipari jelleg ugrik be először, nagyon kellemesen fogunk csalódni! A téli hidegből ugyanis ajánlott egyből bemenekülni a Tiszaújvárosi Gyógy-és Strandfürdő fedett területére, ahol négy kellemes medence vár. A gyógyhatás mellett vitathatatlan a hely relaxáló hatása, amit a barátságos kialakítású belső tér tesz teljessé.

Persze ha nem ragaszkodunk az egész napos, szakadatlan wellnesshez, a fürdő falain kívül is találunk a városban érdekes elfoglaltságot. Enyhébb időben a gyerekek imádni fogják a különleges, interaktív játszóteret, vagy a lovaglást a Szederkényi Lovasudvarban. Beltéri programként pedig jó opció lehet a tájház, a helytörténeti gyűjtemény vagy a városi kiállítóterem.

Rejtett kincs a téli kirándulóhelyek között: Mezőcsát


Mezőcsát egyszerű borsodi kisváros, Polgártól 20 pernyi autóútra. Ami mégis különlegessé teszi és az ajánlott téli kirándulóhelyek sorába emeli, az nem más, mint nemrég teljeskörűen felújított gyógyfürdő-strandja. A hideg időben két termálmedence gyógyító és ellazító hatását élvezhetjük. Az egyik ráadásul kültéri medence - így a fürdőre jellemző különleges, impozáns fenyőket is csodálhatjuk belőle. Mezőcsáton tehát könnyen egy alpesi helyen érezhetjük magunkat, érdemes átugrani!

A kombinált téli kirándulóhelyek egyik legjobbja: Nyíregyháza




Hogy miért is nevezzük Nyíregyházát “kombinált” kirándulóhelynek? Nem más okból, mint hogy beltéri és kültéri programok lehetőségekben is bővelkedik. Ezért azon ideális téli kiránydulóhelyek egyike, ahol sok időt tölthetünk a szabadban, de tartalmas beltéri átmelegedésre is van lehetőség - ráadásul az Outlet Hoteltől csupán 40 percre.

Megyeszékhely lévén az első programajánlat, ami eszünkbe juthat, egy kiadós belvárosi séta. Ez mindig jó ötlet, de Nyíregyháza ennél többet tartogat! Kihagyhatatlan élmény például a Sóstói Múzeumfalu, ahol valóban egy teljes, korhű 19. falu kulisszái mögé tekinthetünk be. Megismerhetjük a régi helyiek életmódját, szokásait, kultúráját - kézzel fogható és interaktív módon. Ha pedig gyors menedékre vágynánk a hideg ellen, a szomszédos Pálinkaházban garantáltan megtaláljuk a számításunkat!

Bármelyik helyszínre is essen a választásod, a polgári Outlet Hotel remek kiindulópont! Ha téli kirándulásról van szó, tőlünk feltöltődve indulhat el, és tökéletesen ellazulhat, ha visszatér. Kényelmes szobáink, magas színvonalú éttermünk és wellness részlegünk gondoskodnak arról, hogy az aktív pihenés mellett a relaxálásra is legyen alkalom. Használja ki kedvező ajánlatainkat, foglaljon akár már ma!