hu

Blog

7 egyedülálló nevezetesség a Tisza-tó környékén
2023. április 8.
A Tisza-tó Magyarország legfiatalabb és egyben második legnagyobb tava, amely valójában egy mesterséges tó, hivatalos neve Kiskörei víztározó. Nagyságát tekintve ötször nagyobb a Velencei-tónál és egyötöde a Balatonnak. Az évek során különleges természeti kinccsé vált, egyes részein régóta nem látott élővilág és különleges növények sokasága jelent meg. A tó önmagában is lenyűgöző látványt nyújt az oda látogatóknak, de a környéken sok más érdekesség is fellelhető. Cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek a legfontosabb Tisza-tó látnivalók, amelyeket semmikép nem érdemes kihagyni.
Kelet-Magyarország látnivalók
2023. március 28.
Kelet-Magyarország hazánk egyik legkedveltebb turista vonzó térsége. Az alföldi táj jellegzetességei, a híres gyógyfürdők és a környék nagyobb városai is rengeteg érdeklődőt csalogatnak ebbe az országrészbe. Aki még nem látogatott el Magyarország keleti csücskébe, esetleg épp most tervezi felfedezni ezt az izgalmas régiót, annak cikkünk igazán hasznos útikalauz. Kelet-Magyarország látnivalók bejegyzésünkben: az Alföld legnagyobb kincsei a Tisza-tótól Egerig.
Hortobágyi Nemzeti Park látnivalók
2023. március 10.
Magyarország legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkja, Közép-Európa legnagyobb füves pusztája a 19. században kapta a Hortobágy gyűjtőnevet, előtte kisebb birtokok alkották a területet. A Világörökség részét képező Hortobágyi Nemzeti Park számos látnivalót és programot kínál az ide látogatóknak, akik szeretnék megismerni a régmúlt idők szokásait, növény- és állatvilágát, amelyek a mai napig szerves részét képezik a magyar kultúrának. Cikkünkben összegyűjtöttük a hat legnépszerűbbet a Hortobágy látnivalók közül.
előző 12 következő