hu

Romantikus kirándulóhelyek: 5+1 randi helyszín Kelet-Magyarországon

Ha a szokványos mozi és vacsora randikat már unjuk és szeretnénk valami különlegesebbet, ideje felvenni a túracipőket és útnak indulni. Országunk tele van varázslatos helyekkel, így, ha feldobnánk a randit, romantikus kirándulóhelyek tömkelege áll rendelkezésünkre Magyarországon. Mi lehetne romantikusabb és idillibb, mint egy madárcsicsergéstől és vízcsobogástól zengő erdő, ahol mélyeket lélegezhetünk a friss levegőn?

Cikkünkben kiválasztottunk 6 csodás helyet, ami igazán meghitt hangulatot varázsol egy randival egybekötött kirándulásnak.

Romantikus kirándulóhelyek:


Tokaj



Ha romantikus kirándulóhelyek után kutatunk, az egyik első, amit érdemes a bakancslistára tenni Tokaj. Tokaj mesés vidéke pillanatok alatt egy romantikus filmbe repít minket. Finom bor és szőlőtőkék, amerre csak a szem ellát. Aki Tokajon jár, az nem hagyhatja ki a borkóstolást. Tokaj vidékén található a Kopasz-hegy is, aminek tetejéről pazar látványban lehet részünk, hiszen onnan szinte az egész vidéket belátni.


Itt található a Megyer-hegyi tengerszem is. Az egykori bánya olyan látványt nyújt, mintha nem is Magyarországon lennénk. A kis tavat dzsungel és sziklák fogják közre. Ha mindez pedig nem lenne elég, Tokaj-Hegyalján van egy varázslatos ki falu is, Erdőbénye. Klasszikus, falusi kis házakat, szűk utcákat és pincebejárókat fedezhetünk fel. A tokaji vidéken tehát szinte lehetetlen lenne olyan helyszínre bukkanni, ami mindennapi és szürke.

Noszvaj



Az Egertől csupán 10 km-re található Noszvaj hasonlóan varázslatos vidék. Tökéletes helyszín csak egy romantikus sétához is a természetben, ha csendre, nyugalomra és friss levegőre vágyunk. Nincs híján azonban látnivalóknak sem. Ha Noszvajra látogatunk, mindenképp érdemes megnézni a különleges épületeket és helyeket.

Ott vannak például az őseink által tufakövekből épített és faragott barlanglakások. A felnőtt belépő ára ide mindössze 700 forint, így nem érdemes kihagyni, ha arra járunk. Emellett pedig a kissé kísérteties, mégis lenyűgöző Galassy Kriptához és a gyönyörű De La Motte Kastélyhoz is érdemes ellátogatni. A kellemesen fárasztó kirándulás végén pedig betérhetünk egy frissítőre, kávéra vagy finom süteményre a hangulatos Csendülőbe.

Szilvásvárad



Szintén Egertől pár km-re található Szilvásvárad, ahol megannyi szépség vár ránk. A romantikus kirándulóhelyek egyikének nevezhetjük a mesébe illő Szalajka-völgyet, ahol az idilli hangulatot a madarak csicsergése és a Fátyol vízesés csobogása és látványa teremti. Hasonlóan varázslatos a Sipovics Tengerszem és a Szikla-forrás is, aminek kristály tiszta vizében lelátni a fenekéig.
Ha már itt kirándulunk, érdemes felsétálni az Istállóskői ősemberbarlanghoz is. Szeretnénk újra gyereknek érezni magunkat? Akkor felülhetünk a Kisvasútra is, ami keresztül zakatol a csodás erdőn, vagy kipróbálhatjuk a Szalajka-völgy bejáratánál lévő bob pályát is. Ha Szilvásváradra látogatunk, megtekinthetjük a híres Lipicai ménest is.

Lillafüred



Lillafüred Miskolctól 20 percre található és szintén felírható a romantikus kirándulóhelyek listájára. Kirándulásra és a szabadban töltött időre itt is bőven akad lehetőség. A millió színben pompázó virágokat kedvelőknek a Lillafüredi függőkert lesz a kedvence, amin végig sétálva az Anna-barlang bejáratánál kötünk ki. A 20 méter magasból lezúduló Szinva-vízesés pedig káprázatos látványt nyújt. Lillafüreden található a Szeleta barlang is, ahol hazánkban legelőször találtunk ősemberre utaló jeleket.

A Hámori-völgy oldalában magaslik a Molnár szikla, amihez egy szomorú, ám romantikus legenda is fűződik. A Rómeó és Júlia történetéhez hasonló monda szerint a szegény molnárlegény és a gazdag molnár lánya erről a szikláról ugrottak le, mert nem lehettek egymáséi. A szikla tetejéről festői látkép terül elénk. Egy lillafüredi romantikus kirándulás ideális lezárása, vagy akár kezdete lehet a Libegőpark, ahol magasról, a libegőről csodálhatjuk a tájat. Végül pedig a festői szépségű Hámori-tó biztosíthat randi helyszínt a romantikázni vágyók számára. Ezen a tavon is lehetőség van csónakázásra és vízibiciklizésre is.

Romantikus kirándulóhelyek: lovaglás Hajdúszoboszlón


Mi lehetne romantikusabb, mint lóháton kirándulni? A Bíbor Horse lovarda egy családias hely, ami lehetőséget kínál páros lovaglásra. A lovaglás után betérhetünk a Kemencés csárdába, ami Szoboszló főutcáján található. A tradicionális magyar ételeket kedvelők számára ideális választás lehet, de a nemzetközi konyha fogásai sem maradtak le az étlapról. A város fürdőkomplexumában pedig adott a lehetőség egy romantikus, éjszakai fürdőzésre is a csillagos ég alatt.


Gyula



A Gyulai vár már önmagában bámulatos látványt nyújt, a mellette található csónakázótóval együtt pedig már-már egy tündérmese helyszíne is lehetne. A csónakázás sosem lesz elcsépelt, hiszen nem gyakran adódik lehetőségünk rá, így ha Gyulán járunk, mindenképp érdemes végig evezni a tavon. Utána pedig egy kellemes piknikezésre is lehetőségünk van a tó melletti füves területen. Ha a látnivalókat is megnéznénk, az Almásy-kastély legyen az első a listán!
Ha már arra járunk, a várost semmiképp se hagyjuk ki. Az egész napos kirándulás után jól eshet beülni egy mennyei vacsorára. Kis város létére számos fantasztikus étterme van Gyulának. Ilyen például a Várkonyi Bisztró és Bár. Vacsora után pedig tehetünk egy sétát a városközpontban, ahol az éjszaka megvilágított szökőkutak igazán romantikussá teszik az estét Gyula városában.

Ezek a romantikus kirándulóhelyek mind Kelet-Magyarországon, közel a Polgáron található Outlet Hotelhez helyezkednek el. Ha nem tud közülük választani, foglaljon szállást az Outlet Hotelben és ne hagyja ki egyik mesébe illő helyet sem! A kellemesen fárasztó kirándulások után a hotelbe visszatérve a wellness részlegen lehetőség van pihenésre, éttermünkben pedig mennyei és bőséges vacsorát fogyaszthatnak el.